Υλικά
-
500 γρ. ρεβίθια
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
Φρέσκο πιπέρι
-
Αλάτι
-
1 κουτ.σούπας Ρίγανη
-
1 λεμόνι (τον χυμό του)
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ μέσα σε νερό. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσουν για 10 λεπτά. . Σουρώνουμε και ξεπλένουμε την κατσαρόλα , θέλουμε να φύγει όλος ο αφρός που έχει εμφανιστεί. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά. Ρίχνουμε και τα ρεβίθια και σοτάρουμε 3-4 λεπτά ώστε να λαδωθούν πολύ καλά. Προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε.
Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, περίπου 45 λεπτά ανάλογα τα όσπρια. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, καλύτερα προς το τέλος του βρασμού.
Τέλος, αφού βράσουν, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Καλή μας όρεξη