Contact us

My Cart
0.00
Φαλάφελ

Φαλάφελ

Υλικά

250 γρ. ρεβίθια eatbeans

2 σκ. Σκόρδο ή κρεμμύδι

70-80 γρ. ελαιόλαδο

ξύσμα λεμονιού, από 1-2 λεμόνια

χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια

1/2 ματσάκι κόλιανδρο προαιρετικό

1/2 ματσάκι μαϊντανό

80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

σπορέλαιο, για τηγάνισμα  ή στη λαδόκολα στο φούρνο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

           1.Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ .Στη συνέχεια βράζουμε για 5 λεπτά πετάμε το πρώτο νερό και μετά βράζουμε τα ρεβίθια για                      40λεπτά .

         2.Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά ώστε να φύγει η υγρασία.

        3.Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα ρεβίθια, τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι και            χτυπάμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γίνει πουρές. Μεταφέρουμε σε μπολ.

       4.Ψιλοκόβουμετα φύλλα από τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και τα βάζουμε στο μπολ .Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία                κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη 5-10 λεπτά να κρυώσει το μείγμα.

       5.Βάζουμε ένα τηγάνισε μέτρια φωτιά και γεμίζουμε 2 εκ. σπορέλαιο. Περιμένουμε να φτάσει στους 160ο C.

       Αν θέλουμε φούρνο τον βάζουμε στους 180ο C.

     6.Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγο από το μείγμα, πλάθουμε μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας ώστε να γίνουν λίγο πλατιά.

     7.Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Αν θέλουμε φούρνο θέλει περίπου 15λεπτά να δούμε και με το μάτι .

Καλή Όρεξη

Leave your thought

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare