Contact us

My Cart
0.00
Βότανο Εχινάκεια 50γρ

Βότανο Εχινάκεια 50γρ

4.50

2 σε απόθεμα

Περιγραφή

Σύμφωνα με την παραδοσιακή ιατρική η Εχινάκεια χρησιμοποιείται πρωτίστως για την τόνωση του ανοσοποιητικού και του λεμφικού συστήματος, γι’ αυτό και αποτελεί την πρώτη επιλογή όταν πρέπει να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού (γρίπη, κρυολόγημα).

Συχνά χρησιμοποιείται και για την καταπολέμηση φλεγμονών και μολύνσεων (ουρολοιμώξεις), κολικών και δερματικών παθήσεων (ψωρίαση, έρπης, έλκος, πληγές, εγκαύματα, ακμή). Mε λίγα λόγια, το βότανο αυτό έχει αντιβιοτικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και διεγερτικές ιδιότητες.

H εχινάκεια λαμβάνεται στο 90% των περιπτώσεων για να περιοριστούν τα συμπτώματα (φαρυγγίτιδα, βήχας, πυρετός) και η διάρκεια του κρυολογήματος. Πολλοί είναι αυτοί που τη λαμβάνουν προληπτικά στη διάρκεια του χειμώνα, αφού φαίνεται πως μπορεί να προλάβει την εκδήλωση του κρυολογήματος.

Θερμαίνεται μια ποσότητα νερού (250ml) σε κάποιο μαγειρικό σκεύος. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από το βότανο, έπειτα, το κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε σκεπασμένο τουλάχιστον για πέντε λεπτά, το σουρώνουμε και σερβίρουμε. Πίνουμε εως 2 κούπες του τσαγιού ημερησίως.


Για πόσο χρόνο μπορεί κάποιος να παίρνει βότανα;

Σύμφωνα με συγγράματα/έρευνες βοτανολογίας, για τα περισσότερα βότανα, ισχύει η προτεινόμενη χρήση περίπου ενα μήνα, δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καθημερινή, αδιάλειπτη λήψη για διάστημα του ενός μηνός και μετά να γίνει παύση περίπου 7 ημέρες, αυτοί οι κύκλοι “αγωγής” να επαναληφθούν όσες φορές κρίνεται σκόπιμο, κάθε φορά με την παρεμβολή διακοπής των περίπου 7 ημερών.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.05 kg