Contact us

My Cart
0.00
Βότανο Σαμπούκος 50γρ

Βότανο Σαμπούκος 50γρ

4.50

2 σε απόθεμα

Περιγραφή

Στην αρχαιότητα ο σαμπούκος ήταν γνωστός με το όνομα ακταία. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες έγιναν γνωστές από τον Ιπποκράτη, ενώ ο Διοσκουρίδης αναφέρει ότι έφτιαχναν τσάι με τα φύλλα του για την υποχώρηση των φλεμάτων.

Τα πολύτιμα συστατικά του:

Είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, B, C, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, αμινοξέα και σε πλήθος φυτοχημικών ουσιών (βετουλίνη, φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες, γλυκοσίδια, τανίνες, κουερσετίνη, ρουτίνη και β-καροτίνη). Οι φυτοχημικές αυτές ουσίες βρίσκονται στα άνθη και στον καρπό του έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Πως μας ωφελεί:

Ανοσοποιητικό: Χάρη στις ανθοκυανίνες που περιέχει, συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού. Επιπλέον, εμποδίζει τη δημιουργία ελεύθερων ριζών, οι οποίες μεταξύ άλλων προκαλούν βλάβες στα κύτταρα, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων.

Αναπνευστικό: Έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες και γι’ αυτό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων, όπως η βρογχίτιδα και το άσθμα.

Καρδιά: Περιορισμένες κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι ο σαμπούκος μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της “κακής” LDL χοληστερίνης και παράλληλα στην αύξηση της “καλής” HDL χοληστερίνης, που είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία της καρδιάς.

Κρυολογήματα: Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Ανακουφίζει από τη ρινική συμφόρηση, ρίχνει τον πυρετό και καταπραΰνει τους πονοκεφάλους, τον πονόλαιμο και τον βήχα.

Αποτοξίνωση: Τα φυτοχημικά συστατικά του έχουν καθαρτικές και διουρητικές ιδιότητες, που βοηθούν στην αποβολή τοξινών από το σώμα.


Προειδοποιήσεις

Οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες. Δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική συμβουλή ή συνταγή.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Θερμαίνεται μια ποσότητα νερού (250ml) σε κάποιο μαγειρικό σκεύος. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από το βότανο, έπειτα, το κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε σκεπασμένο τουλάχιστον για πέντε λεπτά, το σουρώνουμε και σερβίρουμε. Πίνουμε εως 2 κούπες του τσαγιού ημερησίως.


Για πόσο χρόνο μπορεί κάποιος να παίρνει βότανα;

Σύμφωνα με συγγράματα/έρευνες βοτανολογίας, για τα περισσότερα βότανα, ισχύει η προτεινόμενη χρήση περίπου ενα μήνα, δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καθημερινή, αδιάλειπτη λήψη για διάστημα του ενός μηνός και μετά να γίνει παύση περίπου 7 ημέρες, αυτοί οι κύκλοι “αγωγής” να επαναληφθούν όσες φορές κρίνεται σκόπιμο, κάθε φορά με την παρεμβολή διακοπής των περίπου 7 ημερών.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.05 kg