Contact us

My Cart
0.00
Αιθέριο έλαιο Γαρύφαλλο 10ml

Αιθέριο έλαιο Γαρύφαλλο 10ml

Category

Περιγραφή

Είναι ένα από τα ισχυρότερα αντισηπτικά αιθέρια έλαια. Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν ως απολυμαντικό στα χειρουργεία.

Για τον ίδιο λόγο χρησιμοποιείται σε σκευάσματα κατά της ακμής, για τα τσιμπήματα από έντομα και για τον πονόδοντο.

Χρησιμοποιείτε και ως εντομοαπωθητικό.


Ασφαλής χρήση

Έχετε υπ’ όψιν ότι τα αιθέρια έλαια μας δεν πίνονται, εκτός το ριγανέλαιο και η μαστίχα Χίου. Τα δικά μας αιθέρια έλαια είναι 100% καθαρά (είναι δυνατά), γι’ αυτό και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σκέτα πάνω στο δέρμα, πρέπει να είναι αραιωμένα σε κάποιο έλαιο βάσης. Πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλή χώρο, μακριά από παιδιά.

Η καλύτερη προφύλαξη είναι πριν τη χρήση ενός αιθέριου ελαίου να κάνετε οι ίδιοι αλλεργικό τεστ στον εαυτό σας, βάζοντας μια σταγόνα από ένα μίγμα 1% του υπό δοκιμή αιθέριου ελαίου σε λάδι βάσης στο μπράτσο για 4-5 ώρες. 

Τα μάτια είναι ευαίσθητη περιοχή, αποφύγετε να βάζετε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο, αραιωμένο σε λάδι βάσης ή και μόνο του. 

Μην εκθέτετε το δέρμα σας στον ήλιο για 6 ώρες, εάν έχετε χρησιμοποιήσει ένα αιθέριο έλαιο από εσπεριδοειδή, διότι είναι φωτοευαίσθητα και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος.

Για τη χρήση κατά την εγκυμοσύνη ή το θηλασμό, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

  1. Για την ακμή: Σε 100ml φυτικό έλαιο Καλέντουλας ρίχνουμε 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου Γαρύφαλλου και κάνουμε μασάζ στην περιοχή ενδιαφέροντος, 2-3 φορές την ημέρα.
  2. Για τα τσιμπήματα από έντομα: Σε 10 ml φυτικό έλαιο Αχιλλαίας ρίχνουμε 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου Γαρύφαλλου και κάνουμε μασάζ στην περιοχή ενδιαφέροντος, 2-3 φορές την ημέρα.
  3. Για τον πονόδοντο: Ρίχνουμε 1 σταγόνα αιθέριου ελαίου Γαρύφαλλου απευθείας πάνω στο πονεμένο δόντι (ή χρησιμοποιώντας λίγο βαμβάκι) και ηρεμεί ο πόνος για μερικές ώρες.