ΥΛΙΚΑ
480 ml νερό
200 γρ. κόκκινες φακές
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ταχίνι
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
2 σκ. σκόρδο
1 λεμόνι, το χυμό του
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το νερό και το αφήνουμε να φτάσει στο σημείο βρασμού. Μόλις αυτό γίνει προσθέτουμε τις φακές, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
2.Ρίχνουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Καλό είναι να κρατήσουμε λίγο από το νερό στο οποίο έχουν βράσει.
3.Τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή ενός λείου πουρέ. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε από το νερό που κρατήσαμε.
4.Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Διατηρούμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.
5.Σερβίρουμε σε μπολάκι με λίγη επιπρόσθετη καπνιστή πάπρικα αν θέλουμε.